Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Balıkesir'e 4 milyar Euro yatırım gelecek

Balıkesir

Balıkesir, Fransa'daki MIPIM Gayrimenkul Fuarında yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Balıkesir, Fransa’daki MIPIM Gayrimenkul Fuarında yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.
Fransa’da düzenlenen MIPIM Fuarına katılan Balıkesir, 4 milyar Euro’luk yatırımcılarla dönüyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fransa’da katıldığı dünyanın en büyük gayrimenkul fuarından şehre 4 milyar Euro’luk yatırımcılarla dönüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir’in prestij projelerinden bazılarını vizyona çıkarttıkları Fransa’daki görüşmelerin son derece güzel ve verimli geçtiğini, Balıkesir’i katıldıkları MIPIM Fuarı sayesinde dünyaya açtıklarını bildirdi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak dünyadaki dev yatırımcılarla buluşmaya imkan veren MIPIM’de bulunmaktan mutlu olduklarını söyleyen Uğur Balıkesir’e 4 milyar Euro’luk yatırımcılarla birlikte döndüklerini açıkladı.
MIPIM’deki Balıkesir standında fuara dair kısa bir değerlendirme yapan Uğur, “MIPIM dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı. Fonlar, yatırımcılar, sermaye sahipleri geliyor proje beğeniyorlar. Biz de Balıkesir olarak geniş bir coğrafyaya sahibiz. 20 ilçesi, 300 km kıyı şeridi var, turizmde önemli bir merkez. Nüfusumuz 1 milyon 200 bin ama yaz nüfusumuz 3 milyonu geçiyor. Ege’de Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Edremit Altınoluk’tan Ayvalık Altınova’ya kadar güzel sahilimiz var. Orada bizim yapacağımız yat limanlarımız, turistik tesisler, oteller var. Bu bölgede bizim Kazdağılarımız dünyada oksijeni en fazla olan yer. Zeytin ve zeytinyağımız çok önemli ve dünyada en lezzetli, en değerli zeytinyağı bizim Edremit körfezimizde bulunuyor. Marmara Bölgesi bizim daha çok sanayi alanı olarak ayırdığımız bir yer. Balıkesir’in merkezinde olsun, Marmara ve Ege’de olsun termal kaynaklarımız çok fazla. Marmara’da Gönen, merkezde Sındırgı, Bigadiç. Susurluk, Manyas, yine Ege’de körfez bölgemiz termal bakımdan zengin. MIPIM’e Avrupa ülkelerinden gelen yatırımcılar var. Yine birçok temsilci burada, onlarla görüşüyor ve Balıkesir’e davet ediyoruz. İnşallah bu yaptığımız görüşmelerden netice alacağımızı umuyoruz. Bizim lojistik, turizm ve enerji ile ilgili projelerimiz var. Onları dünyaya tanıtalım diye MIPIM fuarına getirdik. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Balıkesir’den 15 Belediye Başkanı geldik. Hem bilgi ve tecrübemiz artsın hem Balıkesir’i dünyaya tanıtalım, amacımız bu” dedi.
Uğur, standa gelen sermaye sahiplerine ve büyük yatırımcılara Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak 2015 yılında ihaleye çıkacak yatırımlarla ilgili bilgiler verip, körfez bölgesi, Kazdağları ile Türkiye’nin en uzun sahil bandı ve turizm yatırımlarını anlattı.
Lojistik yatırım şirketi PanaFrance firmasının Başkanı Patrick Dubois ile Balıkesir’in gelişimine daha da katkı sağlayacak önemli bir toplantı gerçekleştiren Uğur, PanaFrance firmasının Bandırma’da lojistik merkez kurmak üzere yer seçimi yapmayı kararlaştırdığını açıkladı.
Markalı konut üreticileri Balıkesir merkezinde siteler üretmek üzere 6-7 Mayıs tarihlerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan GYODER zirvesine katılarak Karesi ilçesinde keşif yapacak.
Cushman&Wakefield Ortadoğu Direktörü Yahya Abdulla GYODER zirvesine Körfez ülkelerindeki yatırımcılarını ve aile fonlarını getirme kararı aldı. İtalya’daki en büyük gayrimenkul ve inşaat birliği olan ANCE’nin (Associazione Nazionale Costruttori Edili) başkanı Paolo Buzzetti, Türkiye’de büyük yatırımlar yapmak istediklerini, Balıkesir’in tanıtımı için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u İtalya’ya davet etti. Bu birliğin küçük-orta işletmeler direktörü de İtalyanları Balıkesir’e getireceğini belirtti. Bu arada, Balıkesir standında EPRA Başkanı ile de ikili görüşme yapan Başkan Uğur’un girişimleriyle EPRA Başkanı, Balıkesir’e yüz milyarlarca Euro’luk yatırım yönlendiriyor.
Almanya`nın Münih Şehri Ekonomik Kalkınma Müdürü Rita Roider ile görüşen Başkan Uğur, Münih ile Balıkesir’in kardeş şehir olmalarını önerdi. Alman Bakan, Balıkesir ile işbirliği içerisinde olmaktan mutlu olacaklarını, ikili görüşmeleri fuar sonrası da sürdüreceklerini bildirdi.
Uğur, Cenor Group Üst Yöneticisi (CEO) ve Aerium Türkiye Başkanı Anthony Mehran Khoi ile stantlarında görüşüp, Balıkesir standında Macar Yatırım Danışmanları ile bir araya geldi. Dünya`nın 10 ülkesinde lojistik yatırım yapan iş adamı İbrahim Serdar Güçar da Balıkesir Büyükşehir Belediye standını ziyaret ederek Başkan Uğur ile görüştü. Başkan Uğur, Radisson Blu Hotel direktörü Romain Avril ile de bir araya geldi.
Tüm bu görüşmelerin neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ilk defa katıldıkları ve etkin bir tanıtım gerçekleştirdikleri Fransa’nın Cannes şehrindeki MIPIM fuarından Balıkesir’e beraberinde 4 milyar Euro’luk yatırımcılarla birlikte dönmeyi başardı.
Uğur’un öncülüğünde ilk defa katıldığı MIPIM’den elleri dolu dönen Balıkesir birçok büyükşehrin adeta gıpta ile izlediği örnek bir şehir oldu.



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false